2016
- În 25 decembrie, de hramul Parohiei, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în sobor de preoți, a susținut concert de colinde corul parohiei, a venit Moș Crăciun pentru toți copiii din biserică și s-a distribuit foia ”Troița”. După Sfânta Liturghie, au fost sărbătoriți credincioșii născuți în luna decembrie.
- În ajun de Crăciun, au fost colindate câteva familii singure, cuprinse în Proiectul de ajutorare al Parohiei.
- În 21, 22 decembrie au avut loc în biserică serbările de Crăciun ale claselor pregătitoare de la Șc. C-tin Brâncuși (înv. Alina Mitre și Andreea Părău)
- În 20 decembrie, ora 12, întâlnire cu elevii de la Șc. ”C-tin Brâncuși” cu tema ”„Ia românească- brand de țară”(invitat d-na prof. Stela Timar; la 0ra 16-serbare de Crăciun( înv. Viorela Bodea); la 0ra 19.00, concert de colinde Colegiul Lic. ”Sigismund Toduță”, Cluj
- În 15 decembrie, elevii clasei a 2-a B, însoțiți de d-na înv. Dana Apostoaie și d-na prof. Daniela Necula, au participat la Sfânta Liturghie, au colindat și au dăruit pachete familiilor nevoiașe, pachete donate de Școala ”Constantin Brâncuși” în cadrul Campaniei ”Bucuria de a dărui”; spre seară au venit colindători: elevii clasei a 2-a A, (înv. Rodica Văscan) au ținut derbarea de Crăciun în biserică.
- În 13 decembrie, au venit să ne colinde elevii clasei a II-a C de la Șc. ”C-tin Brâncuși” în cadrul serbării de Crăciun (înv. Rodica Văscan).
- În 12 decembrie, la Vecernie, câțiva elevi de la Șc. ”C-tin Brâncuși” au venit și au dăruit pâinea celor 35 credincioși nevoiași din parohie, pâine pe care au oferit-o ei în cadrul Campaniei ”Bucuria de a dărui” și a Târgului de dulciuri din ziua de Sfântul Nicolae.
- În 11 decembrie, Ansamblul coral ”Voci Transilvane” a susținut un concert de colinde în biserica noastră, urmat de o agapă; s-a deschis Târgul de Crăciun, cu decorațiuni de Crăciun, având scop caritabil (pentru copiii de la Așezământul de la Mănăstirea Florești).
- În 6 decembrie, de praznicului Sfântului Nicolae, s-a săvârșit Sfânta Liturghie la care a participat și părintele Mihai Ranta și un număr mare de credincioși. Apoi, la ora 12, a avut loc sărbătorirea hramului capelei Școlii ”Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca: părintele Nicolae Buda a slujit în capelă Acatistul Sfântului Nicolae, apoi copiii au colindat; cu prilejul hramului, elevii și dascălii de la această școală, au derulat o campanie caritabilă ”Bucuria de a dărui” în cadrul căreia au donat alimente și rechizite școlare; a avut loc și un târg de dulciuri, iar o parte din donații s-au îndreptat spre 20 de familii nevoiașe din parohie (alimente)și pentru a asigura 0 pâine, în fiecare luni seara, pentru 35 de familii timp de 2 săptămâni.
- În 4 decembrie, credincioșii s-au bucurat de un program de colinde și cântece religioase, realizat sub îndrumarea domnișoarei Ionela Măhăra, profesor de muzică la Școala ”Constantin Brâncuși” și Liceul ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca care, cu acest prilej, a reunit elevii din corurile celor două școli, lângă care au cântat și câțiva copii din parohie: Sara Szabo, Sara Negrea și Mireia Cadiș. Seara, a continuat programul cu copiii și tinerii.
- În 11 decembrie, Ansamblul coral ”Voci transilvane” din Cluj-Napoca va susține un concert de colinde în Biserica ”Nașterea Domnului”. Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE al CASEI DE CULTURĂ a municipiului Cluj-Napoca a fost fondat în 1945 de dr. AUGUSTIN BENA, preot, profesor, dirijor, compozitor, ctitor al învăţământului muzical de rang universitar clujean, primul rector al Academiei de Muzică din Cluj. Se bucură de un sprijin financiar şi logistic, permanent și eficient, din partea Consiliului Local și Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Asociaţiei Culturale VOCI TRANSILVANE şi Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean. în prezent formaţia, cor mixt, are 30 de membri activi, cu vârsta între 23 -75 ani: studenţi, muncitori, tehnicieni, funcţionari, cadre didactice, medici, economişti, contabili, jurişti, ingineri, psihologi, artişti, pensionari, etc.; s-au perindat peste 400 corişti. Din 1994, de când la pupitrul formaţiei se află dirijorul Adrian Corojan, Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE a susţinut peste 540 de concerte în 35 localități din țară și 51 de localități din străinătate. REPERTORIUL ansamblului cuprinde peste 300 de lucrări, din creaţia a 134 compozitori români şi străini: muzică laică şi religioasă, colinde, lucrări din literatura muzicală românească şi universală, de la compozitorii Renaşterii până la cei contemporani, interpretarea lor făcându-se în limba originală (30 limbi)-armeană, bulgară, catalană, cehă, coreeană, croată, ebraică, engleză, esperanto, finlandeză, franceză, germană, greacă, italiană, japoneză, latină, maghiară, poloneză, portugheză, română, rusă, sârbă, slavonă, slovacă, spaniolă, swahili, turcă, ţigănească, ucraineană, zulu.
- În 27 noiembrie, a avut loc, după Sfânta Liturghie, sărbătorirea credincioșilor născuți în luna noiembrie.
- În 14 noiembrie, a avut loc agapa pentru Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului cu elevii de la Școala ”Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, clasa a VII-a B.
- Duminică, 13 noiembrie, a avut loc o nouă întâlnire cu copiii în cadrul Proiectului ”Hristos din sufletul meu”.
- În 8 noiembrie, după Sfânta Liturghie, a avut loc premierea participanților la Concursul de grafică religioasă ”Aripi de înger”, care s-a derulat între 3 octombrie-8 noiembrie 2016. Toți credincioșii au primit în dar iconițe.
- În 4 noiembrie, în jur de 100 de elevi de la Școala ”C-tin Brâncuși”, s-au întâlnit în biserică cu Prof. dr. Nicolae Miu de la care au primit ”Staturi folositoare pentru viață”.
- În 30 octombrie, duminică, după Sfânta Liturghie, au fost sărbătoriți credincioșii născuți în luna octombrie.
- În 26 octombrie, de Sfântul Dumitru Basarabov, la Sfânta Liturghie, a slujit și a predicat părintele Mihai Ranta; au participat și copiii de la Grădinița ”Lumea copiilor”( prof. Georgeta Plăcintar) care s-au împărtășit și au primit în dar dulciuri; după aceea, pentru a se bucura de darurile Sfântului Dumitru, elevii de la Școala ”C-tin Brâncuși”, au venit la biserică, iar d-na Daniela Necula, prof. de religie le-a vorbit cu dragoste despre sfântul prăznuit azi.
- În 25 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, iar credincioșii care poartă numele acestui fânt au primit în dar câte o iconiță.
- În 22 octombrie, corul Parohiei, însoțit de părintele Ciprian Taloș și un grup de credincioși au mers în pelerinaj la Mănăstirile Remetea (cele două mănăstiri), Lupșa, Pătrângeni, Râmeți, Dumbrava.
- În 16 octombrie, a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii, la priceasnă, un miniconcert de cântări religioase, susținut în fața credincioșilor de un grup de 15 studenți de la diferite facultăți din Cluj Napoca. Aceștia au făcut parte din grupul de tineri care, sub îndrumarea Pr. Ciprian Taloș și a d-nei preotese Petronela Taloș, acum 8 ani, au fondat la Huedin, Centrul Catehetic „Protopop Martir Aurel Munteanu”. Prezența lor la biserica noastră, cu binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, se constituie ca o invitație pentru copiii și tinerii din parohia noastră ca, începând de săptămâna viitoare, în fiecare zi de miercuri (ora 16,45), să participe la activitățile dedicate tinerilor, în cadrul Proiectului „Cu sufletul spre Hristos”. Îi așteptam cu drag la biserica noastră pe copiii și tinerii din clasele I-XII ce vor să participe la activitățile acestui proiect, în perioada 19 octombrie -14 decembrie miercuri seara la ora 16,45.
- În 14 octombrie, de Sfânta Paraschiva, elevii de la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj au venit la biserică însoțiți de d-nele prof. Eugenia Marcu, dir. și Daniela Necula, prof. de religie, și au dăruit o floare sfintei, pe care au pus-o pe închinător; apoi, au ascultat povestea vieții Sfintei Paraschiva; ei au dus la altar dar de vin, prescură și pomelnic și au învățat despre semnificația acestora; apoi, părintele le-a citit o rugăciune pentru școlari și au primit iconițe, prescură și dulciuri.
- În 11 octombrie, a avut loc la parohia noastră întâlnirea preoților din Protopopiatul Cluj II în cadrul Cerculul preoțesc lunar; au fost invitați doi medici de la Spitalul Militar de Urgență Cluj, dr. Narcisa Bolog, medic primar și dr. col. Ioan Mureșan, medic primar, temele abordate fiind resuscitarea și experiența morții iminente, sănătatea umană și alimentația sănătoasă. A urmat o agapă, organizată de credincioșii din parohie, iar seara, după Vecernie, a avut loc o masă comună cu cei care s-au implicat în acest eveniment.
- În 3 octombrie, a avut loc prima activitate cu elevii de la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca”: Atelier de educație gastronomică pentru copii”. Program pilot de educație gastronomică pentru copii, Ed. a II-a. Principiile alimentației sănătoase. Etapa I. Întâlnire între bunici și elevi. Povestea murăturilor. Elevii au venit la biserică, unde au fost întâmpinați de părinții Nicolae Buda și Ciprian Taloș. Apoi, în sala de la demisol, împărțiți pe grupe, sub îndrumarea doamnei Otilia Pintilie, au pus în borcane, pentru iarnă, castraveți. După aceasta, a avut loc o mică agapă unde elevii și toți cei prezenți s-au bucurat să mănânce tradiționalele gogoși și să bea un ceai.
- În 25 septembrie, au fost sărbătoriți credincioșii care s-au născut în luna septembrie.
- În 24 septembrie, s-a organizat un pelerinaj pe plaiuri maramureșene la mănăstiri și biserici de mir: Mănăstirile Salva, Moisei, Biserica din Strâmtura, Mănăstirile Bârsana, Săpânța, Cimitirul Vesel, Bixad, Biserica Sfântul Andrei din Baia Mare; în Negrești Oaș, am vizitat Expoziția de pictură realizată de artistul plastic Dorel Petrehuș.
- În 12 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului școlar la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca, a fost invitat părintele Nicolae Buda pentru a a săvârși o slujbă pentru elevii prezenți.
- În 10-11 septembrie, s-a organizat un pelerinaj în Moldova la Mănăstirile Toplița, Petru Vodă, Paltin, Sihăstria, Neamț, Agapia, Văratec; cazare la Iași; a doua zi Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitană, Măn. Golia, Cămârzani, Suceava-Biserica Sf. Gheorghe (pr. Dumitru), Humor, Voroneț.
- În 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, a fost o sărbătoare frumoasă, primul mare praznic de la începutul Anului Bisericesc închinat Maicii Domnului. S-a săvârșit Sfânta Liturghie de un ales sobor de preoți, la care a participat un număr mare de credincioși. După slujbă, toți cei care poartă numele Fecioarei Maria și derivatele sale, au primit în dar iconițe.
- În 4 septembrie, a avut loc sărbătoarea parohiei noastre la care a slujit la Sfânta Liturghie un sobor impresionant de preoți și au participat numeroși credincioși împreună cu familiile, rudele, prietenii lor. A fost ca întotdeauna, un praznic frumos, cu miros de busuioc și tămâie, cu strălucirea frumoaselor costume populare îmbrăcate de credincioși de toate vârstele! După Sfânta Liturghie, a urmat parastasul pentru ctitori. Anul acesta, sărbătoarea care a devenit deja tradițională, a fost chiar în 4 septembrie, dată care marchează începutul slujbelor în demisolul bisericii noastre, prin sfințirea acestuia de către ÎPS Arhiepiscop Bartolomeu în anul 1994. Credincioșii au primit în dar colăcei, vin, iconițe și foaia parohiei ”Troița”. Seara, după Vecernie, a avut loc agapa pentru membrii Consiliului, Comitetului Parohial și ai Corului.
- În 3 august, după Sfânta Liturghie, a avut loc parastasul de 40 de zile pentru părintele Dorel Man, la care au participat mulți preoți și credincioși.
- În 28 august, după Sfânta Liturghie, au fost sărbătoriți credincioșii născuți în lunile iulie și august.
- Duminică, 20 august au slujit împreună cu părintele Ciprian Taloș, părinții Valentin Bochiș și Teodor Nedelea, preoți pensionari;
- În 17 august, a fost sărbătorit d-l Victorin Procopan, la împlinirea vârstei de 95 de ani;
- În 15 august, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, a adunat la Sfânta biserică foarte mulți credincioși care, cu bucurie s-au rugat împreună la acest însemnat praznic din apropierea sfârșitului anului bisericesc; s-au dăruit iconițe pentru cele ce poartă numele Fecioarei Maria ;
- În 14 august, a avut loc, o slujbă frumoasă, la Vecernie, care a cuprins Paraclisul Maicii Domnului, Litia, Prohodul Maicii Domnului cu înconjurarea bisericii, slujbe ce au precedat, cinstita sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului;
- În 12 august, a fost sărbătorită, la biserică, d-na Maria Șopterean, la împlinirea vârstei de 99 de ani, cea mai longevivă credincioasă a parohiei pe care o știm noi;
- În 6 august, am sărbătorit-o pe d-na Maria Chindea, la împlinirea vârstei de 92 de ani;
- În 2 august, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, de sărbătoare Schimbării la Față;
- În Postul Sfintei Marii, au avut loc în fiecare seară, la Vecernie cateheze privitoare la faptele milei trupești și sufletești;
- În 30-31 iulie, s-a organizat un pelerinaj în Defileul Dunării;
- În 29 iulie, l-am sărbătorit pe d-nul Teofil David, la împlinirea vârstei de 90 de ani;
- În 20 iulie, de Sfântul Ilie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie și s-au dăruit iconițe celor care poartă numele acestu sfânt;
- În 16 iulie, am sărbătorit-o pe d-na Elena Popescu, la împlinirea vârstei de 92 de ani;
- În perioada 18-30 iunie s-a organizat un pelerinaj în Grecia, la locurile sfinte prin Centrul de pelerinaje ”Renașterea”;
- În 19 iunie Rusaliile, s-a săvârșit Sfânta Liturghie; după aceea, a avut premierea elevilor merituoși de la Șc. ”C-tin Brâncuși”;
- În 14 iunie, s-a organizat un pelerinaj la Măn. Florești pentru elevii clsasei . a V-a B de la Șc.”C-tin Brâncuși”;
- În 12 iun, a avut loc întâlnirea colaboratorilor de la foaia ”Troița”;
- În 9 iunie, de Înălțare au fost cinstiți eroii de către elevii Școlii ”Constantin Brâncuși”;
- În 29 mai, au fost sărbătoriți copiii botezați în 2015 (prof. dr. Nicolae Miu); agapă și pentru cei născuți în mai;
- În 28 mai, s-a organizat un pelerinajla Mănăstirile Cristorel (jud. Cluj), Voivodeni, Strâmba, Grădina Botanică Jibou, Cetatea Porolissum Zalău, Măn. Bic;
- În 24, respectiv, 28 mai, am sărbătorit pe cei care au împlinit peste 90 de ani, d-na Virginia Pavelescu (91 ani) și d-l Neculai Dragu (90);
- În 22 mai, s-a săvârșit Sfânta Litughie (Pr. Vlad Bob); după Vecernie, credincioșii au participat la o lansare de carte “Exilul-pedeapsă și binecuvântare”, Ioan Buteanu;
- Între 15 mai-19 iun., s-a derulat Concursul literar -religios ”Lăsați copiii să vină la mine!”, Ediția a X-a; duminică, 19 iunie, a avut loc premierea câștigătorilor;
- În 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena, s-a săvârșit Sfânta Liturghie ( Pr. Iuliu Câmpean) și s-au dăruit iconițe pentru credincioșii care poartă aceste nume și derivatele lor;
- În -12-13 mai au avut loc activități cu elevii Școlii ”C-tin Brâncuși” în cadrul activității ”Ora de religie în biserică”: invitați: Lucia Albu, psih., prof. Mirela Nicoară;
- În 1 mai, ora 24, preoți și credincioși au participat la Slujba Învierii, apoi a avut loc distribuirea Sfintelor Paști;- ora 10.00, Sf. Liturghie, pachete cu dulciuri pentru copii;
- În 24 aprilie, de Florii, au avut loc mai multe eveninente: Expoziție de ouă decorative cu scop caritabil (copiii de la Cercul de pictură) pentru Așezământul de copii de la Măn. Florești, sărbătorirea credincioșilor născuți în aprilie; în preajma Paștilor, distribuirea a 24 de pachete de alimente pentru cei nevoiași, 50 de pachete cu dulciuri la Spitalul de Boli infecțioase Cluj și 75 la Centrul de recuperare ”Sf. Irina” Turda;
- În 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, la Sfânta Liturghie, a fost invitat părintele Ioan Chirilă;
- Între 18-22 aprilie, s-a desfășurat Proiectul filantropic prin care au fost donate alimente, îmbrăcăminte de către Grădinița ”Lumea copiilor” spre Parohia noastră și Fundația Filantropică Sf. Irina, Turda;
- În 21 aprilie, s-a derulat o activitate caritabilă a Grădiniței ”Lumea copiilor”(dir. Livia Pojar)- alimente;
- În 19 aprilie, la Sfânta Liturghie s-au spovedit și s-au împărtășit elevii de la Șc. ”C-tin Brâncuși”; împărtășirea copiilor de la Grădinița ”Lumea copiilor”, ed. Georgeta Plăcintar;
- În 17 aprilie a avut loc tombolă-a fost dăruită o Biblie (la Liturghie-cca 670 de credincioși);
- În 16 aprilie, parohia noastră a organizat un Pplerinaj în Țara Lăpușului: Măn. Nicula, Bis. din Baba, Măn. Dealu Mare, Bis. din Tg. Lăpuș, Măn.Rohia, Rohița, Bis. din Măgoaja, Măn.Cășiel;
- În 6 aprilie, a avut loc seara duhovnicească la Parohia ”Sf. Dumitru cel Nou” (slujba Sf. Maslu și cuvânt de învățătură);
- În 3 aprilie, de Duminica Sfintei Cruci, s-a săvârșit Sfânta Liturghie la care au slujit Pr. Mircea Basarab, Valentin Bochiș și Iuliu Câmpean;
- În 1 aprilie, s-a derulat seara duhovnicească la parohia noastră;
- În 27 martie, după Sf. Liturghie, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în martie;
- Începând din 24 martie, postul Sfintelor Paști, s-au desfășurat tradiționalele seri duhovnicești împreună cu două parohii vecine: Parohia ”Sf. Mina” și”Sf. Dumitru cel Nou” (slujba Sf. Maslu și cuvânt de învățătură); În 24 martie, seară duhovnicească la Parohia ”Sfântul Mina” (Cartierul Bună Ziua)
- În 24 martie, a avut loc sărbătorirea mamei, titlul activității fiind ”Ziua mamei creștine”, la Capela Școlii ”C-tin Brâncuși” Cluj-Napoca (Acatistul Buneivestiri, program de cântece închinate mamei- elevii cls.I B, înv. Dana Apostoaie, prof. de religie Daniela Necula;
- În 19 martie, parohia noastră a organizat un pelerinaj în Țara Făgărașului (Mănăstirile Orlat, Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, Catedrala din Sibiu și Mănăstirea Făget); tot în această zi, de Duminica Ortodoxiei, Colecta pentru Fondul Misionar Central (1060 lei);
- În 8 martie-a avut loc agapa pentru Postul Paștilor, (cls. I A), înv. d-na Rodica Văscan; însoțiți de d-na Daniela Necula, profesor de religie; copiii au pregătit cântece închinate mamei; dialog cu Pr. Ciprian Taloș despre cinstirea Maicii Domnului și a mamei;
- În 6 martie, după Sfânta Liturghie, credincioșii au participat la un concert de cântece dedicate mamei (Lisa Banyai, Mireia Cadiș, Sara Szabo, fam. Pr. Ciprian și Petronela Taloș, d-na Maria Marcu);
- În 28 februarie, după Sfânta Liturghie au fost sărbătoriți credincioșii născuți în luna februarie;
- În 25 februarie, a avut loc întâlnirea în biserică a elevilor cls. a VIII-a A și B (Șc. ”C-tin Brâncuși”) cu d-na prof. Stela Timar, cu tema ”Arta creștină”; un alt invitat, pe tema ,,Modele de viață pentru adolescenți”, a fost Paul Muncaciu, un tânăr student la Teologie, Cluj-Napoca și absolvent de Filosofie (Berlin);
- Între 21 februarie–1 martie, a avut loc Expoziția de mărțișoare cu scop caritabil, realizate de copiii dela Cercul de pictură al parohiei, fondurile bănești fiind îndreptaste spre Așezământul de copiii de la Mănăstirea Florești;
- În 14 februarie, la Sf. Liturghie, au participat – Pr. Benedict Vesa și diacon Petru But;
- În 7 februarie a fost desemnat ”Cel mai fidel cititor” al Bibliotecii Parohiei, dpiă Sfânta Liturghie în cadrul Proiectului credincioșilor;
- În 2 februarie, la Sf. Liturghie a participat și Pr. Mihai Ranta; după aceea a fost sărbătorită d-na Maria Pop (90 de ani);
- În 31 ianuarie, a avut loc instalarea noului preot slujitor, Pr. Ciprian Taloș (Pr. Protop. Gh. Braica, delegat al IPS Mitropolit Andrei); după aceea au fost sărbătoriți credincioșii născuți în ianuarie;
- În 28 ianuarie, s-a derulat întâlnirea cu elevii clasei a VIII-a de la Șc.”C-tin Brâncuși”, având loc discuții pe tema ”Tentațiile adolescenței” cu d-na Lucia Albu, psiholog; alți invitați: Alin Mariș, student la Teologie și Oana Rusu, redactor la Ziarul Lumina– tema: “Vocația, secretul unei cariere de succes”, urmate de agapă;
- În 24 ianuarie, a avut loc sărbătorirea credincioșilor cu succese deosebite la Competiții Județene, Naționale în toate domeniile;
- În 22 ianuarie, au fast invitați la Cercul de pictură al copiilor Mihaela și Florin Făgețean pentru a primi donația către Așezământul de copii de la Măn. Florești;
- În 17 ianuarie, au fost sărbătorite familiile cununate în 2015 în biserica noastră (invitați: Pr. Dumitru Nan, și d-na prof. Eugenia Marcu,director al Șc.”C-tin Brâncuși”);
- În 10 ianuarie, a avut loc sărbătorirea pensionării Pr. Valentin Bochiș (au fost invitați Pr. vicar Iustin Tira – care i-a acordat părintelui diploma de aleasă cinstire acordată de către IPS Mitropolit Andrei și Pr. Protop. Gh. Braica); apoi a avut loc o agapă, sărbătorirea d-lui Gavril Cătinaș (95 de ani); de asemenea, au fost sărbătorite familiile care au împlinit în 2015, 50 de ani de căsătorie;
- Între 10 ianuarie-7 februarie, s-a derulat Proiectul ”Luna credincioșilor”;
- În 6 ianuarie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie la care a participat un număr foarte mare de credincioși ( Pr. Ioan Suciu); a avut loc sfințirea mare a apei, s-au distribuit iconițe-calendar 2016 pentru toți credincioșii și stropirea cu apă sfințită;
- 1 ianuarie, a avut loc Sfânta Liturghie, iconițe pentru cei care poartă numele Sf. Vasile;