În 31 decembrie, după Sfânta Liturghie au fost sărbătoriți credincioșii născuți în luna decembrie.
În 25 decembrie, de hram, Sf. Liturghie în sobor de preoți, la Priceasnă, a colindat Corul Parohiei ; pentru copii a venit Moș Crăciun, Expoziție de icoane pe sticlă și distribuirea foii ”Troița”.
În 24 decembrie, la Sfânta Liturghie a participat un frumos sobor de preoți, format din preoții bisericii noaste și părinții Dumitru Nan, Ioan Suciu,Valentin Bochiș; la priceasnă au colindat Maria și Petronela Taloș și au lansat CD-ul ”Sub poalele cerului”; seara un grup de tineri și copii au mers la colindat.
În 21 decembrie, în biserică, ”Colinde și obiceiuri de Crăciun” cu Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Ioana Breda-Morar și Grigore Sâmboan și elevii de la Școala ” Constantin Brâncuși (cls. a II-a A înv. Cecilia Pașca, cls. a II-a B, înv. Irma Ion, cls. a IV-a B, inv. Ioana Șasa), însoțiți de d-na Daniela Necula, profesor de religie.
În 17 decembrie , la Sfânta Liturghie, au participat împreună cu preoții parohiei, Pr. Valentin Bochiș, Pr. Dumitru Nan, protos Pr. Benedict Vesa (diacon Petru Buta) care a ținut cuvântul de învățătură; a colindat la priceasnă Ansamblul folcloric ”Păunașii Salvei”, instructor Valer Fodorca și după Liturghie au dansat ca pe Valea Sălăuței pe scările din fața bisericii.
În 15 decembrie sărăbtorirea credinciosului Pop Iosif la 92 de ani;
În 14 decembrie, serbarea de Crăciun în biserică, clasa pregătitoare, înv. Elena Tilea;
În 10 decembrie, corul parohiei noastre a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a colindat la priceasnă la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târgu Lăpuș; a mers la Mănăstirea Dealu și apoi la Biserica ortodoxă din din Baba unde au slujit împreună cu părintele Radu Man un parastas pentru părintele Dorel Man care a slujit aici 15 ani.
În 6 decembrie, de praznicul Sfântului Nicolae, am avut la priceasnă, colindători aleși românesc de la Centrul Județean de Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Ioana Breda-Morar și Grigore Sâmboan. La Vecernie, a colindat Corala mixtă ”Glasul Apusenilor ”.
În 5 decembrie la Vecernie, pentru toți copiii din biserică a venit Moș Nicolae.
5 decembrie, a fost sărbătorit hramul Capelei Școlii ”Constantin Brâncuși”. Preoții au fost invitați la Capela școlii și au slujit impreună cu copiii și dascălii Acatistul Sfântului Nicolae, o slujbă de mulțumire, iar elevii clasei a IV-a B (înv. Ioana Sașa), pregătiți de d-na Daniela Necula, profesor de religie, au colindat.
3 decembrie, la biserică au sosit primii colindători copiii și tinerii din parohie: Alexandra Balica, Mireia Cadiș, Andrada Mariș, Oana Giurgiuman, Sara Szabo și Petronela Taloș.
29 noiembrie, am sărbătorit-o pe d-na Ana Mureșan la împlinirea a 94 de ani; credincioase din Comitetul Parohial, împreună cu părintele Ciprian Taloș, au vizitat-o pe credincioasa noastră pentru o rugăciune de mulțumire și cu un mic dar.
În 26 noiembrie, la Sfânta Liturghie au participat şi părinţii Ioan Suciu, Nan; la priceasnă a colindat d-na Maria Marcu, apoi au fost sărbătoriţi credincioşii născuţi în luna noiembrie.
În 21 noiembrie, de sărbătoarea ”Intrării în biserică a Maicii Domnului”, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în sobor de preoți (invitați, Pr. Valentin Bochiș, Mihai Ranta și Flaviu Todea Gross. Credincioasele care poartă numele Fecioarei Maria și derivatele acestuia, au primit în dar câte o iconiță.
În 13 noiembrie, elevii claselor a III-a A și B, au participat la biserică la agapa de Lăsatul secului pentru postul Crăciunului.
În 12 noiembrie, a avut loc premierea elevilor de la Liceul Racoviță și Liceul „Vlădeasa” din Huedin la Concursul de grafică religioasă ”Aripi de înger”;
În 10 noiembrie, a avut loc la biserică o proiecție pe tema ”Plantele, un dar al lui Dumnezeu pentru noi”, pentru elevii claselor a III-a B și a IV-a A de la Școala ”C-tin Brâncuși; Elevii au venit la bise4rică însoțiți de D-nele Daniela Necula, prof. de religie și Dana Apostoaie, înv.; invitat, d-na Maria Cantor prof. univ. dr. la Facultatea de Horticultură.
În 8 noiembrie, de praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a avut loc premierea în biserică a participanților la Concursul de grafică religioasă ”Aripi de înger”, Ediția a 3-a organizat de d-na Daniela Necula; au participat și elevi de la Lic. Racoviță (prof. Anca Vasiu)ș ide la Liceul Vlădeasa din Huedin (prof. Gabriela Greble); ei vor fi premiați duminică, 11 noiembrie 2017.
În 7 noiembrie, vizita unei credincioase de 92 de ani, Dora Sicoe, pentru o rugăciune și un mic dar;
Important: Pelerinaj circuit Italia, organizat de Parohia ”Nașterea Domnului” prin Centrul de Pelerinaje ”Renașterea”, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018, Prețul 600 de euro. ZIUA I –Sâmbătă, 23 iunie -Plecare din Cluj-Napoca orele 5:00 pe ruta Cluj-Napoca – Budapesta – Liubljana –Veneția, sosire, 21.00, Cazare: zona Veneția. ZIUA II, Duminică 24 iunie-Mic dejun. Se vizitează Veneţia: Piazza San Marco, Bazilica San Marco (cu moaștele Sf. Ap Marcu), Palatul Dogilor (exterior), Plimbare cu vaporetto pe Canal Grande. Se pleacă spre orașul Veronaunde se vizitează: Arenele romane, Casa Julietei, Piazza dei Signiori,Domul,CastelVecchio, Arcul de Triumf. Cazare: zona Milano; ZIUA III– Luni, 25 iunie-Mic dejun. Deplasare spre Milano: Vizitarea oraşului Milano: Castelul Sforza, Piazza del Duomo, Domul (imensa catedrala gotică a doua biserică ca mărime din Italia şi a treia din lume, adăpostește moaştele Sfintei Tecla), Teatrul Scala, Biserica Sfântul Ambrozie (adăposteşte moaştele întregi ale Sf. Ambrozie Episcopul Milanului). Plecare spre, unde se vizitează Campo dei Miracoli: Catedrala, Baptisteriul şi Turnul înclinat.Deplasare spre Montecaini Terme; Cazare : Montecatini Terme. ZIUA IV –Marți, 26 iunie- Mic dejun. Plecare spre orașul Florența unde se vizitează: Catedrala, Campanile di Giotto, Piazza della Signioria, Ponte Vecchio. Deplasare spre RomaCazare: Roma.ZIUA V–Miercuri 27 iunie- Mic dejun. Vizitarea oraşului Roma: Vaticanul cu Piaţa şi Basilica San Pietro (locul martiriului şi mormântul Sf. Apostol Petru, precum și moaştele: Sf. Ap. Simon Zelotul, Sf. Ap. Iuda- ruda Domnului, Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Grigorie de Nazianz, etc.), Castelul Sant’Angelo, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Piazza Venezia, Columna lui Traian, Forumul roman, Colosseum, Arcul lui Constantin. Cazare : Roma; ZIUA VI– Joi, 28 iunie-Mic dejun. Continuarea turului oraşului Roma: Muzeul Vaticanului, Bazilica Santa Maria Maggiore (adăposteşte Sfânta Iesle adusă de la Betleem), Bazilica San Paolo Fuori le Mura (ridicată deasupra mormântului Sf. Apostol Pavel), Catacombele creștine. Cazare : Roma. ZIUA VII–Vineri, 29 iunie- Mic dejun. Plecare pe traseul Roma – Bari unde se vizitează Catedrala San Nicolo (cu moaştele Sf. Ierarh Nicolae Arhiepiscopul Mirelor Lichiei). Plecare spre orașul Termoliunde se vizitează: Piazza Domului, Catedrala Santa Maria della Purificazione (cu moaștele Sf. Apostol Timotei). Cazare zona Termoli.ZIUA VIII –Sâmbata, 30 iunie-Mic dejunPlecare spre orașul Padova unde se vizitează: Bazilica SantʼAntonio di Padova, Piața Prato della Valle şi Bazilica Santa Giustina (moaştele Sf. Apostoli Luca și Matia și ale Sf. Mucenițe Iustina), Cazare: Padova. ZIUA IX –Duminica, 1 iulie- Mic dejun. Continuarea drumului de întoarcere prin Ungaria, sosire Cluj-Napoca în funcţie detraficul auto şi formalităţile vamale. Prețul 600 euro. (Informații suplimentare la Parohia ”Nașterea Domnului”, Cluj-Napoca)
În 29 octombrie, la Sfânta Liturghie. au participat preoții Ioan Suciu, Nan și Valentin Bochiș; după aceea, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în luna octombrie.
În 14 octombrie, pelerinaj de la Mănăstirea de la Prislop, Biserica Sfântul Nicolae din Hunedoara, monument istoric, Mănăstirea Râmeți și Mihai Vodă din Turda;
În 12 octombrie, s-a derulat activitatea ”Povestea murăturilor”. Elevii clasei a II-a A de la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca au venit la biserică împreună cu d-na Daniela Necula, profesor de religie și d-na învățătoare Cecilia Pașca și au pus castraveți pentru iarnă, împreună cu câteva credincioase din parohie. A urmat apoi o agapă.
În 7 octombrie, pelerinajul copiilor și tinerilor de la cercul de pictură al parohiei, însoțiți de Pr. Ciprian Taloș, de îndrumătoarele cercului și de un grup de credincioși în Alba Iulia: Catedrala Reîntregirii, Cetatea Alba Carolina, Biserica memorială ”Mihai Viteazul”, Schitul ”Sfântul Lazăr”, Măn. ”Sfântul Ioan Botezătorul”, Biserica ”Arca lui Noe”.
În 24 septembrie, sărbătorirea credincioșilor născuți în septembrie;
În 23-24 septembrie pelerinajul credincioșilor însoțiți de părintele Nicolae Buda Pe Valea Prahovei și Culoarul Rucăr-Bran: Biserica Neagră-Brașov, Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleș, Măn. Viforâta și Dealu, cazare Târgoviște la Hotel Dâmbovița; a doua zi: Măn. Stelea Târgoviște Biserica Domnească și Turnul Chindiei, Târgoviște Mă. Nămăiești.
În 17 septembrie, la priceasnă, au cântat 5 copii din parohie.
În 11 septembrie, preoții parohiei au participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018.
În 10 septembrie, ca în fiecare an, în prima duminică după 4 septembrie când, în anul 1994, a fost sfințit demisolul, de către vrednicul de pomenire ÎPS Bartolomeu Anania, credincioșii Parohiei sărbătoresc hramul Parohiei. Fiind început de toamnă când și toate reintră pe făgașul lor, fiii Parohiei și nu numai, au fost invitați la acest praznic mult iubit de credincioși. S-a săvârșit Sfânta Liturghie în sobor de preoți, cu participarea unui mare număr de credincioși, apoi parastas de pomenirea a ctitorilor; a urmat agapa din curtea bisericii unde credincioșii au primit colăcei și vin; s-au distribuit Foaia Troița și iconițe.
În 8 septembrie, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, și cei care paortă numele Sfintei Fecioare au primit o iconiță în dar.
În 27 august, după Sfânta Liturghie, la care la priceasnă, au cântat d-nele Maria Marcu și Maria Golban, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în luna august.
În 19-20 august, pelerinaj circuit pe Transfăgărășan, Transalpina: Măn. Orlat (Transfăgărășan), Curtea de Argeș, Mîn. Dintr-un Lemn, Surpatele; cazare Horezu, Pensiunea Evrica; a doua zi: Măn. Bistrița, Hurezi, Polovragi (Transalpina), Oașa.
În 17 august, sărbătorirea domnului Poropan Victorin care a împlinit 96 de ani.
În 15 august, de marele praznic al Adormirii Maici Domnului, un frumos sobor de preoți, împreună cu un număr mare de credincioși au participat la Sfânta Liturghie.
În 14 august, preoții și credincioșii parohieri au participat la slujbele care o preamăresc pe Maica Domnului: Vecernia cu Litie, Paraclisul Maicii Domnului, Prohodul Maicii Domnului cu înconjurarea biserici și pricesne închinate Măicuței Sfinte.
În 12 august, am sărbătorit-o pe d-na Maria Șopteean care a împinit 100 de ani.
Duminică, la Sfânta Liturghie a participat și părintele Iuliu Câmpean ; după aceea, s-a săvârșit parastasul pentru părintele Dorel Man (1 an); la demisol, au fost sărbătoriți credincioșii născuți în luna iulie.
În 29 iulie am sărbătorit pe credinciosul noastru David Teofil la împlinirea a 91 de ani .
În 22 iulie, pelerinaj în Țările Npăsăudului, Maramureșului și Lăpușului la Mănăstirile Nușeni, Salva, Moisei, Bârsana, Săpânța-Peri, Rohia;
În 16 iulie, sărbătorirea 93 d ani, dăruiți de Dumnezeu d-nei Elena Popescu, credincioasă a parohiei noastre.
În 25 iunie, după Sfânta Liturghie, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în luna iunie.
În 18 iunie-după Sfânta lIturghie a a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul literar-religios Lăsați copiii să vină la Mine!”, Ediția a XI-a.
17-21 iunie- Pelerinaj în Dobrogea, București. Măn. Antim, CAtedrala Patriarhală, Măn. Radu Vodă, Măn. Dervent, Lipnița, Peștera Sfântului Andrei, Techirghiol, Croazieră în deltă de la Tulcea, Măn. Celic Dere, Saon, Cocoș, Ciolanu, Bunești, Sighișoara.
12 iunie, Concursul ~Micul Onufrie, Ediția a 11-a,” Să dăruim din suflet bucurie”! Eveniment caritabil în cadrul căruia , elevii de la Școala „C-tin Brâncuși din Cluj-Napoca, pregătiți de d-na Daniela Necula, prof. de religie, înv. Dana Apopstoaie. Rodica Văscan și Mircea Văscan, au venit la biserică și au dăruit cu emoție, un program de cântece pentru copii, religioase și patriotice preoților parohiei, bunicilor și părinților lor. Toți participanții au primit diplome și pâinișoare și au fost felicitați de către preoții Nicoale Buda și Ciprian Taloș și d-na prof. Mirela Nicoară , dir. adj. al acestei școli. Au fost apoi răsplățiți elevii din clasele V-VIII, cu rezultate deosebite la religie care vin la biserică și și-au dorit să participe la această sărbătoare. Copiii au adus cozonac și pâine pe care le-au dăruit credincioșilor din biserică. A urmat apoi o agapă în sala de la demisolul bisericii.
9 iunie, împreună cu părintele Ciprian Taloș, copiii de la Cercul de pictură al parohiei au vizitat Muzeul Mitropoliei unde maica Gabriela le-a ținut o lecție de istorie a neamului nostru și a Mitropoliei Vadului și Clujului, având ca reazem tot ceea ce adăpostește acest loc binecuvântat; aici icoanele vechi, pe lemn și pe sticlă, cărțile și obiectele vechi bisericești care au aparținut ierarhilor noștri, cripta vorbesc de la sine despre iubirea acestora pentru frumos, pentru credință și pentru neam.
4 iunie, de Praznicul Rusaliilor, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în sobor de preoți (Pr. Valentin Bochiș și Ioan Suciu), s-au sfințit spicele și credincioșii au fost stropiți cu apă sfințită; după Sfânta Liturghie, au fost sărbătorite familiile care și-au botezat copiii în anul 2017 în biserica noastră; ele au primit icoane și diplome, apoi a urmat o agapă în sala de la demisol unde, d-l profesor dr. Nicolae Miu, medic pediatru, a purtat un dialog folositor cu părinții copiilor despre sănătatea și îngrijirea acestora.
3 iunie, Moșii de vară, pomenirea celor adormiți în Sâmbata Rusaliilor după Sfânta Liturghie.
27 mai, după Sfânta Liturghie, sărbătorirea credincioșilor născuți în luna mai.
25 mai, Înălțarea Domnului, Ziua eroilor – Sfânta Liturghie; după aceea slujbă de pomenire a eroilor.
24 mai, am sărbătorit-o pe d-na Virginia Pavelescu la împlinirea a 92 de ani. Părintele Nicolae și un grup de credincioși din parohie au mers în vizită pentru o rugăciune de mulțumire, oferindu-i în dar flori, iconiță și o felicitare.
Duminică, 21 mai, de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, au slujit la Sfânta Liturghie și părinții Valentin Bochiș și Dumitru Nan; toți credincioșii ce poartă numele celor doi sfinți, au primit în dar iconițe.
Marți, 16 mai, două grupe de copii de la Grădinița ”Lumea copiilor” din Cluj-Napoca, au venit la biserică în cadrul ”Școlii altfel”, au avut un dialog cu părintele Ciprian Taloș despre Hristos și sărbătoarea Sfintelor Paști, au cântat și au spus împreună rugăciuni.
14 mai, au slujit la Sfânta Liturghie preoții Valentin Bochiș și Ioan Suciu.
Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului” din Cluj-Napoca, Strada Rășinari 1A, organizează ca în fiecare an, în perioada 14 mai-18 iunie 2017 Concursul literar-religios ”Lăsați copiii să vină la mine!” care se află la a XI-a ediție, dedicată ”Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”. Tema concursului este ”Copiii iubesc icoanele”, în cadrul căreia, participanții, elevii claselor III-VIII, vor arăta, în cuvinte simple, izvorâte din inima lor, ce înseamnă pentru ei icoanele, de ce le cinstesc și le iubesc și vor descrie icoana pentru care ei au o evlavie deosebită. Etapele desfășurării concursului sunt următoarele: Duminică, 14 mai: anunțarea concursului în biserică, după Sfânta Liturghie;15-31 mai: înscrierea la concurs pe lista aflată la intrarea în Biserică în cutia roșie din dreapta; 16 mai-9 iunie, redactarea lucrărilor, depunerea lucrărilor la biserică, corectarea lucrărilor; 18 iunie – premierea câștigătorilor în biserică, după Sfânta Liturghie. . Cerințe: obligatoriu, în colțul din dreapta sus, numele și prenumele, clasa, telefon); minim o pagină); fiecare participant poate să-și subierctele din mapa din cutia din dreapta de la intrarea în biserică și să se înscrie pe listă).
În 6 mai, a avut loc sărbătorirea a 10 ani de activitate a corului parohiei, condus de d-l Radu Pintea, printr-o mică agapă. Membrii corului au primit în dar câte o diplomă și flori, marcând astfel acest moment aniversar important. Dirijorul corului si membrii săi, pe parcursul acestui deceniu, au arătăt seriozitate și iubire multă pentru cântările Sfintei Liturghii pe care o înfrumusețează în duminici și sărbători, oferind tuturor credincioșilor din biserică, posibilitatea de a cânta împreună cu ei, aducând slavă lui Dumnezeu.
În 30 aprilie, la Sf. Liturghie a slujit împreună cu preoții parohiei, părintele Sorin Marciuc; după slujbă, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în luna mai.
În 29 aprilie, a avut loc un pelerinaj la Măn. ”Sfântul Ilie” Toplița, Izvorul Mureșului, Salina Praid, Măn., Recea( Mureș)
În 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, au slujit împreună cu părintele Nicolae, preoţii Mircea Basarab, Valentin Bochiş, Ioan Suciu; cei care poartă numele acestui sfânt au primit în dar iconiţe.
La ora zece, la Sfânta Liturghie ne-am bucurat din nou, împreună de frumusețea și dulceața Sfintei Liturghii, preoți și credincioși: copii au primit în dar pachete cu dulciuri și s-a distribuit Troița!
În 16 aprilie, la miezul nopții, au participat la Slujba de Înviere un frumos sobor de preoți și un mare număr de credincioși care se revărsau din biserică, în curtea bisericii și umpleau Piața de la Hermes.
Începând din Joia Mare, a avut loc sfințirea și tăierea pâinii, apoi, vineri L-au însoțit la Prohod pe Domnul, un mare număr de credincioși.
În 9 aprilie, de Florii s-a săvârșit Sfânta Liturghie cu participarea unui număr foarte mare de credincioși, apoi a avut loc sfințirea mlădițelor și stropirea credincioșilor cu apă sfințită; s-a deschis expoziția de icoane pe sticlă și ouă decorative, realizate de copiii de la Cercul de pictură, cu scop caritabil pentru Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești;
Între 9-16 aprilie , Expoziție de ouă decorative și icoane pe sticlă, realizate de copii, scop caritabil (Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești).
În 26 martie, după Sfânta Liturghie (Pr. Ioan Suciu), a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în martie, s-a distribuit foaia ”Troița” și s-a anunțat pelerinajul în Dobrogea care va avea loc în perioada 17-21 iunie 2017. Înscrierea și amănunte legate de traseu, la pangarul bisericii.
În 25 martie, de Bunavestire, au participat la Sfânta Liturghie un număr foarte mare de credincioși și a slujit împreună cu preoții noștri, părintele Octavian Picu.
În 24 martie, a avut loc la Capela Șc ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca, ” Ziua mamei creștine” împreună cu preoții, dascălii, mamele și bunicile copiilor.
În 22 martie , în cadrul ultimei seri duhovnicești din acest post, s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului la Parohia ”Sfântul Dumitru cel Nou” de lângă Interservisan.
19 martie, Sfânta Liturghie (Pr. Ioan Suciu și Valentin Bochiș); tombolă s-a dăruit o Biblie, (au fost la biserică în jur de 600 de credincioși)
În 18 martie, pelerinaj la Huedin, Catedrala Moților, la Mănăstirea Piatra Craiului, Biserica Ortodoxă din Aleșd, Mănăstirea Sfânta Cruce-Oradea, Biserica Sfântul Andrei (Oradea), Mănăstirile Izbuc, Sfântul Ilie (Albac) și Lupșa.
În 17 martie ,Sfântul Maslu la parohia noastră, în cadru serilor duhovnicești împreună cu Sfântul Dumitru cel Nou și Sfântul Mina;
În 14 martie, elevii claselor a VII-a, a VII-a și a III-a de la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca au participat la Sfânta Liturghie, s-au spovedit și s-au împărtășit.
În 9 martie, au început serile duhovnicești din postul Sfintelor Paști împreună cu preoții și credincioșii de la Parohiile ”Sfântul Mina” (lângă Grande Hotel) și Sfântul Dumitru cel Nou (de lângă Interservisan), în cadrul cărora se săvârșește Sfânta Taină a Maslului, urmată de un cuvânt de învățătură. Joi, prima întâlnire a avut loc la Parohia ”Sfântul Mina” unde s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului și a rostit un cuvânt de învățătură părintele Iacob Cismaș.
În 7 martie, elevii clasei a III-a B, însoțiț de d-na Daniela Necula, profesor de religie, și-au desfășurat ora de religie în biserică. Tema a fost ”Sfânta Scriptură” și, cu acest prilej, elevii au primit din partea credincioșilor parohiei, în dar, 21 de biblii pentru a fi folosite la orele de religie în Capele Școlii.
În 26 februarie, după Sfânta Liturghie, a avut loc sărbătorirea credincioșilor născuți în februarie; a continuat târgul de mărțișoare.
În 23 februarie,80 de elevi de la Școala ”C-tin Brâncuși” din Cluj-Napoca (însoțiți de d-nele Daniela Necula, Rodica Văscan și Manuela Ciuhandru) au participat la agapa de Lăsatul secului pentru Postul Sfintelor Paști; părintele Nicolae Buda a purtat un dialog cu copiii pe tema postului, iar apoi, în sala de la demisol a avut loc agapa.
În perioada 19 februarie-1 martie, la parohia noastră este deschis Târgul de mărțișoare, realizate de copiii și coordonatoarele Cercului de pictură, cu scop caritabil (Așezământul de copiii de la Mănăstirea Florești).
Între 7-11 februarie un grup de credincioși din parohia noastră și nu numai au mers în pelerinaj în Tara Sfântă prin intermediul Centrului de pelerinaje ”Renașterea”, însoțiți de părintele Ciprian Taloș
În 5 februarie, s-a săvărșit Sfânta Liturghie la care a participat și părintele Octavian Picu; După aceea, a avut loc darea de seamă pe anul 2016 și sărbătorirea unui an de la instalarea părintelui Ciprian Taloș ( dar – o icoană cu Maica Domnului)
În 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie (Pr. Mihai Ranta și Valentin Bochiș); după slujbă, au venit la biserică elevii unei clase de la Școala ”C-tin Brâncuși”, împreună cu d-na Daniela Necula, profesoara de religie unde au desfășurat ora de religie dedicată sărbătorii de astăzi. Apoi, un grup de credincioși, împreună cu părintele Nicolae și cu Ciprian, au vizitat-o pe d-na Maria Pop care a împlinit 91 de ani, pentru o rugăciune de mulțumire și un mic dar.
În 29 ianuarie, după Sfânta Liturghie, au fost premiați ”Cei mai fideli cititori” ai bibliotecii parohiei (d-na Rodean Floare și Pripon Irina) care au primit în dar diplome și icoane. Apoi, în sala de la demisol, a avut loc sărbătorirea credincioșilor care s-au născut în luna ianuarie.
În 22 ianuarie, după Sfânta Liturghie (au slujit și Pr. Dumitru Nan și Ioan Suciu), a avut loc sărbătorirea familiilor cununate în anul 2016 în biserica noastră urmată de o agapă, invitat d-na prof. Elena Gligor, medic primar la Spitalul de recuperare din Cluj Napoca.
În 21 ianuarie, l-am sărbătorit pe d-l Stitea Ioan, credincios la parohiei noastre la împlinirea vârstei de 93 de ani. Un grup de credincioși, împreună cu părintele Nicolae, l-au vizitat pentru o rugăciune de mulțumire și un mic dar.
În 15 ianuarie, după Sfânta Liturghie au fost sărbătoriți credincioșii care au avut în anul 2016 succese deosebite în viața lor. A fost marcată și ziua de naștere a lui Mihai Eminescu prin recitarea unor versuri din poezia acestuia; la festivitate a participat și d-na prof. Mirela Nicoară, dir. adj. al Școlii ”Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca care, împreună cu preoții parohiei, a înmânat premiile-diplome, icoane și cărți). Majoritatea sărbătoriților au fost elevi ai școlii din parohie, cu succese deosebite la olimpiade școlare, concursuri sportive și muzică.
8 ianuarie, la Sfânta Liturghie a slujit și părintele Ioan Suciu, după aceea au fost sărbătorite familiile care au împlinit în 2016 50 de ani de căsătorie (8 familii). Așa cum se cuvine unor ”veterani întru ale căsniciei”, au fost felicitați, după Sfânta Liturghie, în fața unei biserici pline de credincioși, unii dintre ei copiii, nepoții, poate și strănepoții acestor minunați oameni, cărora le-am cântat ”La mulți ani!” și le-am dăruit icoane și diplome care să le amintească aceste clipe de emoție sfântă pe care numai în fața Sfântului Altar au mai simțit-o, în urmă cu 50 de ani. S-au distribuit gratuit calendare mici, credincioșilor.
7 ianuarie, de Soborul Sf. Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie, iconițe pentru credincioșii care poartă numele sfântului sărbătorit;
6 ianuarie, Sfânta Liturghie, sfințirea mare a apei, stropirea credincioșilor cu apă sfințită;
1 ianuarie, Sfânta Liturghie, iconițe pentru credincioșii care poartă numele Sfântului Vasile (agapă- preoți, membrii Consiliului, Comitetului Parohial și ai corului)