2012

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2011 2010

 • Copiii de la Parohia  Ortodoxă Română ” Nașterea Domnului” Cluj-Napoca continuă activitățile filantropice la acest sfârșit de săptămână. Un grup de 30 de copii, de la Cercul de pictură al Bisericii și din clasa a IV-a B de la Sc. ”C-tin Brâncuși” (înv. Rozalia Anghel) au  mers sâmbătă, 15 decembrie la Mănăstirea Dumbrava și au dăruit dărui celor mici și vârsnicilor alimentele neperisabile (ulei, orez, făină, zahăr, paste făinoaste-  în valoare de cca 2000 lei) donate de ei, de părinții lor,  de alți credincioși și din partea  parohiei. Însoțiți de părintele Nicolae Buda, d-na înv. Rozalia Anghel și credincioase din  Comitetul Parohial, copiii au adus dublă bucurie celor de acolo, mai întâi prin darurile oferite, dar mai ales prin Colindul sfânt care a așezat în sufletele micuților și al celor bătrâni convingerea că au o familie mare care este Biserica și care le poartă de grijă. După ce au fost colindați, toți cei prezenți au primit  în dar pachete cu dulciuri și iconițe. O parte din fondurile folosite în această acțiune, provin din vânzarea icoanelor pe sticlă și a decorațiunilor de Crăciun realizate de copii.
 • În perioada dinaintea Crăciunului, s-au distribuit 50 de  pachete cu dulciuri bolnavilor de la Spitalul de boli contagioase din Cluj-Napoca.
 • Între 14-17 decembrie s-au distribuit cca 50 de pachete cu  alimente  familiilor care necesită  ajutor din parohie.
 • În 13 decembrie, copiii de la Grădinița ”Lumea copiilor” din Cluj-Napoca (educatori Georgeta Plăcintar, Simona Crișan, Gabriela Rusu, Rebeka Asztalos, Simina Ivan, Daniela Pop) au desfășurat o activitate filantropică în cadrul parteneriatului încheiat cu Parohia ”Nașterea Domnului”. În cadrul acestei acțiuni, o grupă de copii,  însoțiți de d-nele educatoare Simona Crișan și Georgeta Plăcintar, au adus la biserică  alimente de bază care vor fi distribuite familiilor cu situație materială precară din parohie în preajma sărbătorii Crăciunului. De asemenea, în biserică, sub bradul de Crăciun, copiii au colindat  și  au fost primiți cu dragoste de  părintele Nicolae Buda  și doamnele din Comitetul Parohial, primind în dar pachețele cu dulciuri și iconițe.
 • Între 5-11 noiembrie, credincioșii Parohiei noastre împreună cu elevii de la Șc. ”C-tin Brâncuși” din Cartierul Gheorgheni au participat la o activitate filantropică  în cadrul Campaniei  ”Împreună cu cei nevoiași”, derulată de Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana-Filiala Cluj, în cadrul Proiectului Cantina Socială ”Sf. Arhid. Ștefan” pentru care s-au donat alimente, tichete de masă, bani  și alte produse. Valoarea totală aproximativă a donației a fost de 1.250 lei.
 • În fiecare lună, din august până în noiembrie,  s-au distribuit pachete de alimente familiilor  cuprinse în Proiectul de ajutorare derulat de parohia noastră.
 • În 23 iulie, la îndemnul  Părintelui Mitropolit Andrei Andreicuț adresat   tuturor credincioșilor din Arhiepiscopie, parohia noastră a făcut o colectă pentru reconstrucția bisericii din Dealul Negru, jud. Cluj,  arsă complet în urma unui incendiu (980 lei).
 • În ultima săptămână din iulie, s-au distribuit pachete cu alimente câtorva familii asistate social din parohie
 • În săptămâna dinaintea Rusaliilor, s-au distribuit pachete cu alimente familiior asistate social din parohie.
 • În Săptămâna dinaintea Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, s-au distribuit pachete cu alimente familiilor asistate din Parohia noastră și  50 de pachete au fost dăruite bolnavilor de la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj-Napoca.
 • În 30 martie 2012, elevii clasei a III-a B de la Școala C-tin Brâncuși au venit la biserică,  însoțiți de înv. Rozalia Anghel și de Prof. de religie Daniela Necula și au oferit pachete cu alimente de Sfintele Paști celor 20 de familii asistate din parohia noastră, acestea fiind un răspuns al copiilor la sfaturile primite la intrarea în post, acelea de a face fapte de milostenie, împreună cu familiile lor. Preotul Valentin Bochiș i-a primit cu bucurie și, în numele preoților bisericii noastre, le-a dăruit cuvinte calde, pline de iubire și invățătură duhovnicească.
 • În 14 martie, am sărbătorit cei 95 de ani dăruiți de Bunul Dumnezeu credinciosului Ioan Țibre: cea mai mare bucurie a fost rugăciunea de mulțumire pe care Pr. Nicolae Buda a adus-o în casa acestor vrednici credincioși, lângă care am așezat cu iubire un crâmpei de floare și un mic dar.
 • În luna martie, au fost distribuite 12 pachete cu alimente de bază familiilor cu situații materiale dificile din parohie care se află în evidența bisericii noastre.
 • În 10 ianuarie, a fost sărbătorit credinciosul Cătinaş Gavril care a împlinit 91 de ani. Dacă duminică de duminică, cu o ţinută exemplară, dumnealui este prezent la biserica nostră, de ziua Domnului, azi, la această frumoasă aniversare, darul cel mai frumos pe care l-a primit a fost binecuvântarea pe care i-a adus-o prin slujba de mulţumire  preotul Nicolae Buda care, împreună cu câteva credincioase, au pus lângă rugăciune un buchet de flori şi un mic dar , aşezate cu admiraţie şi iubire în casa acestui vrednic creştin;
 • În 6 ianuarie, prin intermediul membrilor Consiliului şi Comitetului Parohial a fost distribuit gratuit  câtorva zeci de familii din Parohie un număr de 960 de iaurturi oferite de Firma MULLER DAIRZ RO SRL;