2013

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2012 2011 2010

 • În perioada 9-15 decembrie s-au distribuit 15 pachete cu alimente în cadrul Programului de ajutorare al familiilor nevoiaşe din parohie, 35 de pachete cu dulciuri  la copiii de la Centrul de Recuperare Psihomotorie “Sfânta Irina”-Turda (Pr. Florian Şimonca) şi 50 de pachete de dulciuri la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-NApoca
 • În 24 noiembrie, a fost anunțat rezultatul colectei de alimente și bani, pentru Cantina socială  “Sfântul Arhidiacon Ştefan” realizată de credincioșii parohiei și de elevii de la  ”Școala ”Constantin Brâncuși”: 3040 lei, valoarea totală a donației.
 • Între 10-17 noiembrie, credincioşii parohiei au participat la Campania de sprijinire cu alimente şi fonduri băneşti a Cantinei sociale “Sfântul Arhidiacon Ştefan”. Acestora, ca şi anul trecut, li s-au alăturat elevii de la Şcoala “Constantin Brâncuşi” care, prin intermediul echipei de “Micii voluntari creştini” , au colectat şi ei alimente; în data de 19 noiembrie,  voluntarii (60 de copiii) s-au adunat în capela şcolii şi au transportat de acolo alimentele la maşină; apoi, câţiva  dintre ei  au venit la biserică unde au oferit sprijin la încărcarea acestora.
 • Între 15-22 septembrie, la îndemnul  Părintelui Mitropolit Andrei Andreicuț adresat   tuturor credincioșilor din Arhiepiscopie, parohia noastră a făcut o colectă pentru sinistrații din Moldova (3100 lei).
 • În preajma zilei parohiei, 8 septembrie, 18 familii din cele cuprinse în Proiectul de ajutoarare al bisericii au primit pachete cu alimente de bază.
 • De asemenea, s-a continuat sărbătorirea credincioșilor care au împlinit peste 90 de ani: Ioan Țibre (martie), Lucreția Brad, Maria Șopterean, Raveca Pruneanu, Victorin Procopan (august).
 • În fiecare lună se distribuie pachete cu alimente credincioșilor din parohie cuprinși în proiectul nostru de ajutorare.
 • În preajma Sfintelor Paști s-au distribuit 35 de pachete cu alimente de bază familiilor cuprinse în Proiectul de ajutorare al bisericiii noastre; ca în fiecare an, 50 de pachete cu dulciuri au fost dăruite  Spitalului de boli infecțioase din Cluj-Napoca;
 • Începând din luna februarie, Parohia ”Nașterea Domnului” derulează Proiectul ”O pâine pentru aproapele meu” în cadrul căruia, în fiecare luni, între orele 18.30-19.00, după Slujba Vecerniei, se oferă 35 de  pâini celor care  au nevoie și doresc să primească în dar o pâine.
 • În 17 ianuarie am sărbătorit cei 91 de ani împliniți de d-na Livia Peligrad, credincioasa parohiei noastre. Împreună cu părintele Valentin Bochiș am vizitat-o pentru  o rugăciune de mulțumire pentru anii frumoși dăruiți de Bunul Dumnezeu! Micuță, elegantă, vioaie,  hotărâtă, ne-a întâmpinat în prag cu un zâmbet tânăr și prietenos care a șters de pe chip urmele anilor  și care-i îi dă putere în fiecare zi să-și poarte  de grijă, să-și înfrumusețeze casa și viața.
 • În 10 ianuarie, credinciosul Cătinaș Gavril a împlinit 92 de ani. La ceas de sărbătoare, am pășit în casa acestuia, împreună cu părintele Nicolae Buda cu o rugăciune de mulțumire și un mic dar.
 • În 6 ianuarie, au fost sărbătorite cele 5 familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2012; acestea au primit în dar câte o icoană și toți cei prezenți le-au cântat ”La mulți ani!”, dând slavă lui Dumnezeu pentru  anii frumoși petrecuți împreună cu răbdare, din iubire. Fiecare credincios a primit în dar câte o iconiță-calendar cu Sfinții Constantin și Elena, anul 2013 fiind declarat de către Patriarhia Română, Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.